Fysiotherapiepraktijk Mentink

medewerkers


Marijn Mentink
Dry Needling
Ergonomie
Fysiotherapie
Manuele therapie
OriGENE therapie
Sportfysiotherapie

 

Marijn Mentink startte in 1985 met zijn praktijk aan de Westvest in Schiedam.

In 1994 is de praktijk verplaatst naar de Tuinlaan, in 2000 naar de Westerkade 28 en uiteindelijk in 2007 naar de Westerkade 24a.  

Marijn begon zijn praktijk zonder patiëntenbestand en ziekenfondscontracten. In de loop van de tijd groeide zijn praktijk uit tot een bloeiende en uitgebreide fysiotherapiepraktijk voor verschillende specialisaties. Tevens werkt er een ergotherapeut en een caesartherapeut in de praktijk en is er (sport)massage, hotstone massage en voet-reflexmassage mogelijk bij een ervaren masseur.

Vanwege behoefte aan meer ruimte om meerdere specialisaties aan te kunnen bieden, ging Marijn op zoek naar een nieuw groot pand in de binnenstad van Schiedam. Dat bracht hem op het idee om verschillende diensten van gezondheidszorg in één pand te huisvesten. Een voormalig pakhuis uit de 18e eeuw aan de Westerkade bleek hiervoor een uitstekende ruimte te zijn. Na een grondige renovatie die twee jaar duurde, werd het oude pakhuis volledig heringericht naar moderne maatstaven om de beoogde medische zorgverlening zo efficiënt mogelijk aan te kunnen bieden. In 2007 werd het Medisch Centrum Schiedam geopend. Het centrum huisvest inmiddels 5 huisartsenpraktijken, een apotheek en een fysiotherapiepraktijk met oefenzaal.

Marijn is gespecialiseerd in manuele therapie, handrevalidatie, sportfysiotherapie en dry needling. Op dit moment richt hij zich grotendeel op sportfysiotherapie en manuele therapie. Hij behandelt veel patiënten met sportblessures en met rug- en nekklachten. Tevens behandelt hij regelmatig mensen met hoofdpijn die na behandeling beduidend minder of zelden nog hoofdpijnklachten hebben. Ook kunnen bij hem mensen terecht die last hebben of krijgen van ergonomische klachten of RSI door een langdurig verkeerde zithouding. In samenwerking met MCM Corpus leert Marijn werknemers hoe zij met "goed zitten" zich de juiste werkhouding achter hun bureau kunnen aanmeten en op welke manier een ergonomisch verantwoorde werkplek ingericht moet worden. Sinds mei 2011 is Marijn OriGENE gecertificeerd en is er in de praktijk een OriGENE behandelapparaat aanwezig voor met name mensen met chronische rugklachten.

Marijn is tevens gespecialiseerd in Dry Needling. Dry Needling is het inbrengen van een naaldje op het juiste triggerpoint, waardoor de spier zich even lokaal aanspant. Daarna ontspant de spier zich weer en kunt u gemakkelijker bewegen. In combinatie met oefeningen en gerichte adviezen wordt op deze manier de verbeterde situatie getracht te behouden.

 


Alexandra Pennock
Fysiotherapie
Manuele lymfedrainage en Oedeemtherapie

 

Alexandra Pennock-Mansoer is haast vanaf het begin werkzaam als fysiotherapeut bij  de praktijk. Ze heeft een brede ervaring in verschillende facetten van fysiotherapie. Nu richt ze zich meer op lymfedrainage en oedeemtherapie. Hierbij gaat het tijdens de behandeling om massage en compressietherapie met behulp van zwachtels. Het optimale resultaat wordt vaak behaald in combinatie met het op maat aanbrengen van elastische steunkousen. Daarnaast ligt haar aandachtsveld ook bij het begeleiden van oncologische patiënten die rondom hun behandelingen extra fysiotherapeutische begeleiding en advies nodig hebben.


Loïs Meijndert
Fysiotherapie

Robin den Breems
Fysiotherapie

 

Mijn naam is Robin den Breems en ik ben 25 jaar oud. Ik werk sinds mei 2020 voor Fysiotherapie Mentink. Ik ben voorheen werkzaam geweest in een andere praktijk en in het Sint Franciscus Vlietland ziekenhuis. Daarnaast ben ik op dit moment nog werkzaam voor de KNVB als fysiotherapeut. 

Ik vind het vak fysiotherapie zo mooi, omdat het een combinatie is van wetenschappelijk onderzoek, interactie met de client en sport/bewegen. Daarbij is elke client anders wat ervoor zorgt dat geen dag hetzelfde is. 

In mijn vrije tijd voetbal ik bij DVO’32 in het eerste elftal. Daarnaast speel ik graag een potje tennis als het voetballen stilligt. Ik geniet er ook erg van om met mijn vriendin en mijn vrienden leuke dingen te doen. 

Specialisaties: 
- sportgerelateerde klachten en/of blessures
- orthopedische revalidatie van de knie, enkel, heup en schouder
- knieklachten
- schouderklachten


Bea van Haren

Bea van Haren is sinds juli 2017 werkzaam als administratief medewerkster in de praktijk.